Ultimaker 3 Extended 3D Printer

For å kunne bruke 3D printeren, må du først lage en modell å skrive ut. Dette anbefaler vi at du gjør i et program som heter Tinkercad, dette finner du her: Tinkercad. Det eneste du må gjøre før du kan bruke Tinkercad er å registrere en gratis bruker. Det du gjør i Tinkercad vil ligge online på brukeren din, slik at du kan hente frem det du holder på med uansett hvor du er og hvilken PC du logger på. Inne på Tinkercad under menyen «Learn» vil du kunne finne ulike tutorials som tar for seg det mest grunnleggende i Tinkercad. Vi vil anbefale å gå gjennom disse før du starter for første gang.

 

En 3D-printer kan brukes til å lage mange flotte gjenstander. Ultimaker 3 extended 3D printeren er en av de beste 3D-printerene du kan få. Denne 3D-printeren er en dual extrusion printer, som vil si at den kan bruke 2 dyser (ekstrudere) på en gang. Det følger med 3 dyser (ekstrudere) til printeren. 2 for byggemateriale (PLA) og 1 for støttestoffmateriale (PVA). Du skifter da dysene avhengig av om du skal bruke to byggematerialer eller kombinasjon av bygge og støttemateriale. Dysene har mikrobitter innebygd slik at printeren vet hvilke dyser som er installert.

 

Det finnes kamera montert på printeren, slik at du kan overvåke printeren. Bruksområdet til printeren er 21,5 x 21,5 x 30cm. 

 

Brukermanual

Lukk meny