Microsoft Hololens

 

Microsoft Hololens er en av de første mixed reality headsetene. Hololens er mer eller mindre en pc du har på hodet der du kan gjøre alt. Du kan surfe på nettet, spille spill, bruke skype, jobbe med skole osv.

Hololens kan også bli brukt ute på arbeidsplasser, det finnes mange apper som skal gjøre jobbene litt enklere og mer effektive. En av disse er Microsoft Remote Assist, Denne kan man bruke når man trenger hjelp med noe, og istedenfor at noen må dra til et sted som kanskje er et stykke borte, så kan man bruke dette for å dele sitt perspektiv med andre kolleger, mens man arbeider med oppgaven i felleskap. Dette vil også gjøre det enkelt dersom den du har kontakt med kanskje er fra et annet land. 

En annen app til hololens er Microsoft Layout. Det denne appen brukes til er å plassere virtuelle 3D-modeller av ting som maskiner eller andre objekter i et rom. Dette blir brukt for å optimalisere planløsninger og finne ut hvor man skal plassere ting før man utfører en jobb. Man kan også bruke Microsoft Layout til å måle størrelser og avstander + dele forslagene med medarbeidere på en enkel måte

Det utvikles stadig flere og flere apper til hololens som vil komme ut i fremtiden. For eksempel jobber Air New Zealand med en app som vil bli brukt på flyplasser, Dette i samarbeid med dataselskapet, Dimension Data. Denne appen skal gjenkjenne ansikt for å gi data til flyselskapene. Det vil bli gitt informasjon om hvor du skal, loyalitetsmeldinger, foretrukket mat og drikke valg. Alt dette vil gjøre det veldig enkelt for kabinbesetningen. På sikt vil dette også kunne erstatte pass og boardingpass. Du vil bare bli skannet også er du klar for å reise. Dette er fortsatt under testing og planlegging, så får vi se hva fremtiden vil bringe.  

Equinor ansetter gamere for å ferdigstille oljeplattformer:

https://www.tu.no/artikler/ferdigstiller-oljeplattformer-med-dataspill-teknologi/441178

                                                                                                                                                Microsoft Layout                                                                           Microsoft Remote Assist

Lukk meny