Bygg smarte roboter på sekunder …

Før du begynner, anbefaler vi at du laster ned programmeringsprogrammet til fable, slik at du kan programmere roboten. Dette kan du laste ned her: https://shaperobotics.com/en/download.html.
 

Fable-systemet er laget av aktive og passive moduler som elevene setter sammen på sekunder ved å klikke dem sammen. Elevene kan kode og kontrollere modulene trådløst med en dongle for PC og Mac (ChromeOS kommer snart). De kan også bruke en smarttelefon for å gi Fable følelser og tale. 

Etter at du har lastet ned programmet, er det på tide å koble sammen roboten til PC-en. Først starter du med å koble donglen til PC-en deretter må du koble sammen donglen med delene til roboten. Dette gjør du ved å velge en farge på donglen med å trykke på knappen, for eksempel til blå, deretter må du velge den samme fargen på delene til roboten for å koble alt sammen. 

Når dette er gjort, kan du begynne å programmere. Det finnes 3 forskjellige programmeringsmetoder i dette programmet. du har simple, advanced og Python. Du trenger ikke bruke det mest avanserte for å få roboten til å gjøre kule ting. Det er greit å begynne med det enkleste som er simple. Dersom du er interessert og liker programmering kan du bruke Python til å programmere roboten med. Da vil du ha større muligheter til hva du kan få roboten til å gjøre. Dette er den mest avanserte måten å programmere roboten i dette programmet. 

Det er også mulig å kunne lage flere deler til roboten. Dette kan gjøres med 3D-printeren. Du vil finne noen eksempler her: Thingiverse

 

Lukk meny